BLI MEDLEM IDAG

Bli medlem nu och höj din jobbvardag med ny kunskap kring ledarskap, motivation och prestationer!

Bli medlem nu!

Menu

Uppleva

Med namn som Tomas Enhager, Magdalena Forsberg, Olof Röhlander och Alexandra Pascalidou i sitt nätverk har SAJ Förmedlingsbyrå tagit en unik plats på föreläsarscenen i Sverige. Målet är att kunna inspirera och motivera – men också att sprida kunskap och erbjuda kunniga föreläsare för alla tillfällen.

En elitidrottare måste alltid vara bäst när det verkligen gäller – ett fåtal misstag kan i värsta fall rasera en hel livsdröm. För att lyckas som professionell idrottare räcker det därför inte med sportslig talang. Den som saknar de rätta mentala verktygen riskerar att knäckas vid minsta motgång - därför behövs idrottspsykologin, förklarar Fredrik Sandin.

Hur skapar och bygger man ett företag som håller sig starkt och konkurrenskraftigt på marknaden? Hur gör man för att hålla ihop företaget under stormiga tider och hur skapar man en känsla av tillhörighet bland medarbetarna? De mest framgångsrika företagen är de företag som har en stark företagsledning, företagskultur och där medarbetarna har en känsla av samhörighet och delaktighet.

Är det torka bland julklappsidéerna? Har alla redan fått allt? Kanske dags att strunta i allt vad julklappar heter, men om du inte är där än: här är en lista att skriva ut och ta hjälp av när inspirationen tryter.

Efter dialoger med våra kunder och leverantörer har vi fått vetskap att det finns en del företag som inte har en stor budget att lägga på den kommande julfesten. Medarbetare pratar om den stora julfesten. Det är lätt att negativ energi sprids när det kommer till kännedom att kostnaderna måste hållas nere. Många tar för givet att en lägre budget innebär en sämre och mindre rolig fest.

Kanske är chokladen, ölen, musslorna och serierna de främsta anledningarna till att åka till Bryssel? Eller så åker du dit bara för att det är en skön stad att vara i. Här är några små tips, både för magen och ögat.

Vintern närmar sig och det är dags att börja tänka på årets stora julfest eller kanske rent av redan planera för företagets kick-off 2013? En del företag väljer att lägga mer tid och pengar på en rejäl stor julfest medan andra vill fokusera på att kicka igång det nya året.

Går du och längtar efter något mer i livet? Känner du en längtan efter att bo och jobba på ett annat sätt? Kanske är det digital nomad du ska bli? Ann Ljungberg och Camilla Lebert Hirvi är båda digitala nomader och höll nyligen en föreläsning om hur man blir en sådan.

Visst är det härligt att få upp farten. Mycket står på spel och målen ska uppnås innan slutet på året har gått. Det är dock lätt hänt att rusa på för fort och glömma bort att tänka igenom milstolparna på vägen. Det är de som får oss att stanna upp en aning och ge oss ny kraft och energi.

Nu när de flesta av oss är tillbaka från semestern och vi fortfarande har kvar semesterlugnet och kan njuta av varma dagar och är det god tid att värna lite extra om sina viktiga relationer. Att kombinera sensommaren med roliga aktiviteter som ger ny energi och som stärker samarbetet för den fortsatta hösten ska man inte underskatta.

Visionärer tittar framåt och ser något vi andra inte ser. De tänker längre och har vi tur kan de förmedla sina tankar och förverkliga sina idéer. Ibland med hjälp av andra eller på egen hand. Visionärer har alltid funnits och om du vill lära av historien, var hittar du bästa visionärerna att inspireras ifrån? Här är några tips!

Lunchdiscot Lunchbeat började som en aktivitet bland ett fåtal danssugna vänner i ett garage under Hötorget i Stockholm. Idag har verksamheten filialer i storstäder som Berlin, Paris och New York. Konceptet är enkelt: gå dit på lunchrasten, dansa i en timme och återvänd till jobbet full av ny energi.

Många företag brister i att involvera sina anställda i företagets strategiska riktlinjer. För att medarbetarna ska kunna vara motiverade, engagerade och bidra med bra resultat måste de få vara med och påverka de strategiska riktlinjerna - eller åtminstone känna sig delaktiga.

Är du sugen på att åka till Japan? Varför inte göra slag i saken och börja med en tripp till Tokyo. En stad med 8,6 miljoner invånare och hur mycket som helst att göra och se. Inspirerande och energigivande - här är några små tips.

Partners

Facebook

Instagram

Twitter

LinkedIn