BLI MEDLEM IDAG

Bli medlem nu och höj din jobbvardag med ny kunskap kring ledarskap, motivation och prestationer!

Bli medlem nu!

Menu

Motivationsbloggen

Som ung var jag en person med låg självkänsla. Jag trodde att jag visste bäst, andras råd var något jag helst inte lyssnde på och jag strävade ofta mot att göra andra nöjda och stolta. När det fanns ett tillfälle att visa hur duktig jag var, så talade jag gärna om det så högt jag bara kunde och till så många som möjligt.

För sex veckor sedan började jag min praktikperiod, LIA, på Motivation.se. Jag är i grunden fotograf men vidareutbildar mig på Medieinstitutet, Webbkommunikatör/Sociala medier. Det är en tvåårig yrkeshögskola vilket innebär att en tredjedel av undervisningen sker på arbetsplatser.

Tack alla ni som gör vår resa möjlig! Den 1 mars 2011 gick startskottet för Motivation.se. Klockan 13.00 gick vi live för första gången. Vi som hade lagt ner massor av jobb med förberedelserna kände ett slags skräckblandad förtjusning. Men det dröjde inte länge förrän all oro försvann då vi såg att det fungerade som vi hoppats på och arbetat för.

En av de vanligaste ursäkterna och mest tröttsamma klyschorna till varför det saknas kvinnor på den eller den positionen är: för att det ”inte finns några”. Jag träffar kvinnor varje dag och vill mena att de finns och är högst verkliga. Till skillnad från hästar så finns kvinnor.

Personal & Chef på Kistamässan är två intensiva dagar med seminarier, föreläsare och mässmontrar i en strid ström. Ljudnivån är hög, nätverksmöjligheterna enorma och vill man fånga kunskap och göra sig en bild av hur snacket går kring ledarskapsfrågor - då är det här man ska vara. Och det var vi. Vår praktikant Theresia Viska ger sin version av #personalchef14. Hon hade inte tråkigt... tvärtom - det till och med ryckte lite i gospelnerven...

Det fina med att inte ha rutiner och traditioner är att man ständigt hamnar i situationer som gör att man får lära sig hur andra gör. Sen kan man plocka ut de bästa delarna och göra till sina. Som att fira nyår med poängsättning och obligatorisk reflektion.

Nu när julledigheten snart är här kan vi på Motivation.se se tillbaka på ett roligt och framgångsrikt år. Jag vill tacka alla våra läsare, medlemmar, skribenter och partners för att ni är med och bidrar till vår framåtrörelse. Jag passar på att göra en liten tillbakablick på några händelser och nya samarbeten som utgör en bra grund för ett spännande 2014.

Tillfällen och forum som Stora Ledarskapsdagen är viktiga av flera anledningar. Det är vid sådana tillfällen som det plötsligt blir så tydligt vilka strömningar som är viktigast – just nu. Vad pratas det om? Vad bubblar på ytan? Vilka frågeställningar funderar vi över? Vilka utmaningar står vi inför och mitt i? Men kanske ännu viktigare - det är en plattform för framtiden.

Idag hölls Projektnäring för nionde gången. Som alltid – fantastiska talare på scenen innan höjdpunkten; utmärkelsen av Årets Projektledare 2013. Den här gången gick priset till en kille som projektlett ett evenemang som vi alla har en relation till – vare sig vi vill det eller ej…

Jag hade igår förmånen att närvara under delar av Faciliteringsdagarna 2013 som anordnas av bland annat Move Management. Efter första seminariedelen som handlade om fishbowl-metoden (nytt begrepp för mig!) blev det tydligt att hela tvådagarseventet kan upplevas precis så – som ett tillfälle att kliva ur sin vardagssituation, reflektera, stanna upp och bara lyssna…

Efter en lång kall vinter och en kort vår som bara rusade förbi så var sommaren äntligen här och fort passerade även den. För mig har det här året varit en väldigt intensiv tid med resor, uppstart av en ny verksamhet, flera affärer och en flytt till en ny bostad. 

Utöver mitt jobb som jämställdhetskonsult så är jag med och driver ett företag som arbetar med lean och jämlikhet. Lean är populärt, inte bara i industrin utan även mer och mer inom offentlig sektor. Vad lean är, därom tvistar de lärda, några säger att det är en metod eller ett verktyg och andra att det är en strategi eller en filosofi. Hur du än väljer att se på lean så handlar det om att förändra företagskulturen och hitta och eliminera avvikelser. 

Vi är mitt uppe i hösten – en riktigt spännande tid för oss på Motivation.se. Den 31 oktober delar vi för andra gången ut Årets vd, en utmärkelse som vill lyfta fram goda exempel och uppmärksamma duktiga vd:ar som driver sina organisationer och svenskt näringsliv framåt. När dessa rader skrivs är vi mitt uppe i ett omfattande juryarbete. De 146 nomineringarna har resulterat i 18 slutkandidater som nu ska förvandlas till nio pristagare och tre vinnare. 

Hösten. Varannan dimma, varannan krispigt blå himmel. Regn och gråtungt varvas med gnistrande färger. Ibland sol, ibland frost. Variation som livar upp och sänker ner. Jag tycker vi ska berömma oss själva oftare, vi som bor på de här breddgraderna.

Under mina år som jämställdhetskonsult har mycket hänt inom jämställdhetsområdet inte minst när det kommer till att mäta graden av jämställdhet. Ett enkelt verktyg som företagen själva kan fylla i efterfrågas. Som kan användas för enklare jämförelser med andra i samma bransch eller för att jämföra sig själv över tid. Nu kan detta verktyg snart vara här. 

Våra experter

Vår trend- och omvärldsbevakare
Vår expert på Möten & Event
Vår expert på hjärna, stress och prestation
Vår expert på Ledarskap & Kommunikation
Vår expert på karriärutveckling, mentorskap och coaching
Vår expert på leanfilosofi och agila metoder
Vår expert inom försäljning
Vår expert inom komplex försäljning
Vår expert inom Motivation & Ledarskap

Facebook

Instagram

Twitter

LinkedIn