BLI MEDLEM IDAG

Bli medlem nu och höj din jobbvardag med ny kunskap kring ledarskap, motivation och prestationer!

Bli medlem nu!

Menu

Årets vd

Nu instiftar ledarskapssajten Motivation.se och utbildningsföretaget Executive People utmärkelsen ”Årets vd” - en utmärkelse som syftar till att lyfta fram goda exempel och uppmärksamma duktiga vd:ar som driver sina organisationer och svenskt näringsliv framåt.

Sammandrag från Årets vd 2012

Om Årets vd

Att uppmärksamma personer inom olika viktiga roller är något som görs av ex olika organisationer varje år. Som exempel kan nämnas ”Årets chef” som tidningen Chef och fackförbundet Ledarna har instiftat och ”Årets ledare” som Affärsvärlden står bakom.

En viktig roll har dock inte fått den uppmärksamhet den förtjänar och det är vd-rollen. En vd:s roll är mångfacetterad med många kontaktytor och stort ansvar.

Därför instiftar nu ledarskapssajten Motivation.se och utbildningsföretaget Executive People utmärkelsen  Årets vd - en utmärkelse som vill lyfta fram goda exempel och uppmärksamma duktiga vd:ar som driver sina organisationer och svenskt näringsliv framåt.

Utmärkelsen Årets vd kommer att delas ut den 25 oktober 2012 i Stockholm. Priset delas ut i tre klasser - små, mellan och stora företag. Konferencier är Anna Bellman från Bellacom.

Syfte

Att lyfta fram och belöna goda exempel bland Sveriges vd:ar och genom det goda exemplets makt påverka till ett gott ledarskap och en positiv utveckling av Svenskt näringsliv.

Kriterier

Kriterier som ska uppfyllas för att kunna bli nominerad till utmärkelsen Årets vd:

  • Pristagaren har förmåga att bygga en organisation och visat goda resultat i de verksamheter som han/hon har varit vd för
  • Pristagaren har förmåga att leda människor och att genom sitt ledarskap fått människor att växa
  • Pristagaren har dokumenterad bra erfarenhet som vd
  • Pristagaren arbetar i någon form aktivt med CSR (Corporate Social Responsibility), dvs att ta ansvar för hur företaget påverkar samhället, ekonomiskt, miljömässigt och socialt.

Läs mer om Årets vd på www.aretsvd.se